Kako uporabljati funkcijo sous vide na vaši parni pečici Electrolux

Rešitev

Kuhanje sous vide zapečati vlago, aromo, hranilne snovi in okus ter ustvari profesionalen rezultat. Glavna prednost uporabe tehnike sous vide je, da je hrano praktično nemogoče razkuhati. Ker se hrana sama duši v vakuumsko zapečatenih vrečkah, ta metoda kuhanja ojača okuse vsega, kar kuhate. To funkcijo boste našli pri modelih pečic Electrolux SteamPro.

Sous vide pogosto povezujejo z mesom, a to tehniko lahko uporabite tudi za morsko hrano, perutnino, zelenjavo in krompir. Sous vide lahko uporabite tudi pri jajcih za popoln beljak in tekoč rumenjak.

Kaj boste potrebovali

Poleg svoje pečice ProSteam boste potrebovali vrečke za sous vide in aparat za vakuumsko zapiranje.

Vrečke za sous vide

Electroluxove vrečke za vakuumsko zapiranje so zasnovane tako, da jih je mogoče reciklirati, in so narejene iz več recikliranega plastičnega materiala kot prejšnji modeli.* Izdelane so tudi z do 40 % manj emisij CO2 kot prej.** Vrečke so združljive s sous vide pečicami, aparati za vakuumsko zapiranje in predali za vakuumsko zapiranje.

Ne pozabite reciklirati vakuumskih vrečk po kuhanju. Po uporabi vrečke za vakuumsko zapiranje iz njene notranjosti odstranite vse ostanke hrane, da se izognete kontaminaciji v košu za smeti. Po tem lahko vrečko vržete v koš za recikliranje plastike.

*Vrečka je narejena iz NEXT FLEX MP0X (Format>A4), ki se reciklira skladno s standardom EN 13430 (enako DIN EN 13430).

**Glede na oceno življenjskega cikla, ki jo je podalo podjetje Electrolux.

Aparat za vakuumsko zapiranje

Za zapiranje vrečk za sous vide boste potrebovali aparat za vakuumsko zapiranje. Obstajajo namizne različice in vgrajeni predali. Z namiznim aparatom boste prišli daleč in začeli eksperimentirati s kuhanjem sous vide z minimalnim naporom. Naši aparati za vakuumsko zapiranje so fleksibilni in enostavni za uporabo –

poiščite naše namizne aparate tu.

Če želite svoje kuhanje sous vide ponesti na naslednjo raven, lahko svojo kuhinjo opremite z vgrajenim predalom za vakuumsko zapiranje za tekoč postopek kuhanja in občutek luksuza.

Kako uporabiti funkcijo sous vide

4. Nastavite čas kuhanja

5. Nastavite temperaturo
6. Pritisnite START

Namigi in nasveti

  • Priporočamo, da rdeče meso na hitro popečete v ponvi ali na žaru po uporabi funkcije sous vide. S tem bo vaše meso dobilo hrustljavo skorjo
  • Kadar kuhate več kosov perutnine ali ribe v eni vrečki, jih postavite enega ob drugem, ne enega na drugega, da zagotovite, da se bodo kosi hrane pravilno skuhali
  • Priprava jedi z zamrzovanjem vakuumsko pakirane hrane: vzemite plastično vrečko neposredno iz zamrzovalnika in jo vstavite v pečico ter uporabite funkcijo sous vide


Za več informacij o svojem specifičnem modelu pečice preverite uporabniški priročnik. Uporabniški priročnik .

lahko najdete tukaj

Je bil ta članek v pomoč?